Kayıtlar

Dana eti ile içli köfte nasıl hazırlanır?

Resim
  Dana Eti ile İçli Köfte Tarifi 🥟🔥 İçli köfte, özellikle Türk ve Orta Doğu mutfağının en sevilen yemeklerinden biridir. Geleneksel olarak hem kuzu hem de dana etiyle yapılabilir, ancak dana etiyle yapılan versiyonu daha hafif ve dengeli bir lezzete sahiptir . Siz de özel seçilmiş kuzu ve dana eti ile hazırlanmış ızgara İçli Köfte deneyimi yaşamak istiyorsanız, size özel üretim için beni arayabilir ve sipariş verebilirsiniz. Pişirim ve servisi de evinizde ya da iş yerinizde sıcak şekilde yapılır. Sipariş için GSM: 0 554 885 85 22 ( Geleneksel Kasap ve Et Şefi Ahmet Kater) 📌 Kullanılacak Dana Eti Türleri İçli köftenin dış hamuru ve iç harcı için farklı etler tercih edilmelidir: ✅ İç harcı için: ✔ Dana Döş (Brisket): Yağ oranı yüksek ve yumuşak bir dokuya sahiptir. ✔ Dana Antrikot: Orta yağlı ve lezzetli bir ettir. ✔ Dana Kıyma (%20 yağ oranlı): Daha pratik bir tercih olabilir. ✅ Dış hamuru için: ✔ Dana But (Tranç veya Kontrnuar): Yağsız ve kıva...

Ev’de geleneksel Kırklareli Köftesi yapımı için kuzu ve dana’nın hangi etleri kullanılır ve kuzu ve dana eti ile Kırklareli Köftesi nasıl yapılır? Hangi tekniklerle pişirilir?

Resim
  Evde Geleneksel Küçük Mustafa Kırklareli Köftesi Yapımı 🇹🇷🔥 Kırklareli Köftesi, Trakya mutfağına ait az malzemeli ama lezzetli bir köftedir. En büyük özelliği, yalın içeriği ve doğal et lezzetini ön plana çıkarmasıdır . İçine baharat konulmaz , sadece tuz ve karbonat ile hazırlanır . Siz de özel seçilmiş kuzu ve dana eti ile hazırlanmış ızgara Kırklareli Köftesi deneyimi yaşamak istiyorsanız, size özel üretim için beni arayabilir ve sipariş verebilirsiniz. Pişirim ve servisi de evinizde ya da iş yerinizde sıcak şekilde yapılır. Sipariş için GSM: 0 554 885 85 22 ( Geleneksel Kasap ve Et Şefi Ahmet Kater) Sevgili Eşim Tuğba, Kırklareli’li Küçük Mustafa’nın torunu. Yani Kırklareli Köftesini köfte yapan adamın torunu. Küçük Mustafa Köftesi Aile tarifi ile sizlerle… 📌 Kullanılacak Dana ve Kuzu Etleri Kırklareli Köftesi için %70 dana eti, %30 kuzu eti oranı idealdir. Kullanılacak en iyi etler: ✔ Dana Döş (Brisket): Yağ oranı dengeli, köfte ...

Izgara, Mangal, BBQ, Barbekü Pişirim Hizmeti (Yerinde – İstanbul)

  Izgara, Mangal, BBQ, Barbekü Pişirim Hizmeti (Yerinde – İstanbul) Evinizde, iş yerinizde, arkadaş ortamınızda, villa kentinizde, sitenizde, tüm ürünlerin sizler tarafından (etler, sebzeler, salatalar v.s.) alınması durumunda sunulacak olan Et Izgara, Et Mangal, BBQ, Barbekü Partisi pişirim hizmeti için geçerli bir öğünlük ücrettir. Hizmet bedeli sadece ızgara şefi ücretini kapsar. Yardımcı personel, servis elemanı istenmesi durumunda ek olarak ücretlendirme yansıtılır. Önemli Bilgilendirme Notu, Menü kısmında belirtilen Izgara hizmeti, etler ve diğer tüm ürünlerin sizin tarafınızdan alınması durumunda uygulanacak ücrettir. Etlerin benim tarafımdan hazırlanması ve sunulması durumunda güncel fiyatlar bildirilerek süreç yürütülecektir.   Barbekü, Izgara, Mangal Hizmet Bedeli 15.000 TL + KDV Lezzet için pazarlık teklif etmeyiniz. Teşekkürler.

Dario Cecchini, Burundan Kuyruğa Felsefesi ile Dana Karkasının Parçalanması ve Kullanımı Nasıl Olur?

Resim
  Burundan Kuyruğa Felsefesi ile Dana Karkasının Parçalanması ve Kullanımı Sevgili Ustam  Dario Cecchini , dünyaca ünlü, geleneksel kasap ve et yemekleri yapmayı seven bir şef. Geleneksel kasaplıkta hayvancılığa bakış şekli; hayvanın bizim için verdiği cana şükran duymak için onun bize sunduğu tüm parçaları doğru şekilde değerlendirerek ona teşekkür etmeliyiz ve dünyamız için de sürdürülebilir bir yaklaşımla geleneksel kasaplığı devam ettirmeliyiz diyor. Burundan kuyruğa felsefesi , hayvanın  tüm parçalarının değerlendirilmesini  esas alan bir yaklaşımdır. Bu felsefe,  israfı önlemeyi ,  sürdürülebilir et tüketimini desteklemeyi  ve  her bölgeden maksimum lezzet almayı  amaçlar.  Kasaplıkta dana karkasının parçalanması , bu felsefe doğrultusunda  ana kesimlere ayrılarak  gerçekleştirilir ve her bölüm farklı yemeklerde kullanılır. 📌 Dana Karkasının Ana Bölümleri ve Kullanım Alanları Dana karkası genellikle  baş, boyun, göv...

Ev’de taze sosis yapımı için dana’nın hangi etleri kullanılır ve dana eti ile taze sosis nasıl yapılır?

Resim
  Evde Dana Eti ile Taze Sosis Yapımı 🌭🔥 Ev yapımı taze sosis,  katkı maddesi ve koruyucu içermeyen , tamamen doğal ve lezzetli bir seçenek sunar.  Doğru et seçimi, baharat dengesi ve bağırsak kullanımı  ( Doğal Kuzu Bağırsağı) sosisin kalitesini belirler. Siz de özel seçilmiş dana eti ile hazırlanmış ızgara taze sosis deneyimi yaşamak istiyorsanız, size özel üretim için beni arayabilir ve sipariş verebilirsiniz. Pişirim ve servisi de evinizde ya da iş yerinizde sıcak şekilde yapılır. Sipariş için GSM: 0 554 885 85 22 ( Ahmet Kater) 📌 Hangi Dana Etleri Kullanılır? Taze sosis yapmak için  orta yağlı ve lezzetli bir kıyma  gerekir. En iyi sonuç için  %20-30 yağ oranına sahip etler  tercih edilmelidir. İşte en uygun dana etleri: ✔  Döş (Brisket)  → Yağlı ve yumuşak dokuludur, sosis için idealdir. ✔  Kaburga (Short Rib)  → Orta yağlı ve aromatik bir et sağlar. ✔  Antrikot (Ribeye)  → Lezzet ve yağ dengesi iyidir. ✔...